Turnaj Velké Popovice 18.10. 2015 turnaj 2. třída

18.10.2015 16:38

K prvnímu svazovému turnaji letošní sezóny se malá medvíďata vypravila na zimní stadion hostitele z Velkých Popovic. Soupeři, kteří měli prověřit medvědí sílu byla obě mužstva "A" a "B" Sršňů z Kutné Hory a samozřejmě domácí tým z Velkých Popovic. 

Malá komplikace nastala ještě před samotným startem turnaje, když jsme se museli nuceně přestěhovat z jedné kabiny do druhé a to již po té, co většina hráčů našeho týmu byla oblečena do výstroje. Naštěstí jsme stěhování zvládli a mohli jsme se těšit na první utkání, ve kterém nám los přisoudil soupeře z Kutné Hory a to konkrétně tým "B". Od úvodních vteřin nebylo pochyb o vítězi a tak jsem po třetinách 16:0, 18:0, 19:0 slavili první zasloužené vítězství s celkovým závěrečným skóre 53:0.  

Jako druhého soupeře, nám los určil domácí mužstvo Slavoje Velké Popovice. Úvodní vhazování a opět podobný obraz hry, jako v zápase č. 1. Mužstvo medvědů postupně navyšovalo náskok a naopak soupeře prakticky nepustili k zakončení a tak  po třetinách (10:0, 8:1, 8:2) konečné, naprosto zasloužené vítězství 26:3. Za zmínku, z tohoto zápasu, stojí snad jen připomenutí žádosti soupeře, na přezkum data narození jednoho našeho hráče, který samozřejmě pro soupeře dopadl stejně jako zápas. Tedy neúspěchem. K třetímu utkání nastoupila medvíďata proti "A" týmu Sršňů z Kutné Hory. V tomto zápase opět mužstvo nezaváhalo a po dominantním výkonu a třetinách 5:1, 11:2 a 9:0 slavilo naprosto zaslouženou výhru 25:3. 

Dlouho jsem přemýšlel co zde, krom předvedené parádní a dominantní hry našeho mužstva připomenout a jediné, co mě napadlo je to, že je opravdu škoda, že si hráči a to nejenom našeho týmu, ale i mužstva našich soupeřů neodvezli z Velkých Popovic žádnou trofej a medaili. Všem našim hráčům bylo líto, že si odváží za předvedený výkon pouze "FIDORKU", která, nezlobte se na mne, je pomalu ve stejné pořizovací hodnotě jako medaile samotná. Často slýcháváme názor, že v nejmladších kategoriích nejde o výsledky, ale o radost ze hry a co jiného nejmladším hokejistům rozzáří oči a vyloudí široký a nefalšovaný úsměv na tváři než právě  "placka" za umístění, na krku každého z nich a která je s radostí a parádním pocitem ze hry spojena, ať už má jakoukoli hodnotu a lesk.

Co napsat na úplný závěr. Děkuji za parádní hru a výsledky a pokud mě mysl neklame, dnešním utkáním proti Kutné Hoře "B" dosáhli hráči našeho mužstva ( v tomto složení ),  největšího rozdílu ve skóre v mistrovském zápase :-) i když nutno vzít v potaz sílu a zkušenosti našeho protivníka. Takže, neusnout na vavřínech, poctivě trénovat a za měsíc na domácí půdě proti Benešovu, Příbrami a Benátkám zopakovat výkony z tohoto turnaje.