Turnaj Letňany 14.2.2015 - třetí místo

15.02.2015 13:40

V turnaji odehrála malá medvíďata celkem 3 utkání. Hrálo se vždy na 2 x 20 minut. Mužstvo se v prvním zápase utkalo s “B“ týmem Letců z Letňan. Hráči Letňan od počátku zápasu nejenom herně, ale především silově naše medvíďata přehrávali. Největší problém dělala během prvního zápasu našemu mužstvu siréna oznamující střídání formací. Několikrát se stalo, že naši hráči při této situaci “zaspali“ a z následné akce Letců inkasovali gól, nebo naopak jim nebylo uznáno několik branek vstřelených současně se zvukem sirény oznamující střídání. Vzhledem k tomuto faktu se opět potvrdilo, že střídání na sirénu po minutě, je sice spravedlivé a pro rozhodčího velmi pohodlné, nicméně pro hru samotnou dosti necitlivé. Malá medvíďata přesto podala velmi solidní výkon a dokázala vyspělejšímu soupeři vsítit osm branek. Celkově tak zápas rozhodně neskončil debaklem a po druhé dvacetiminutovce bylo skóre 8 : 13 v náš neprospěch.

Po pětiminutové přestávce nastoupila medvíďata k zápase proti hráčům “A“ týmu Letců z Letňan. Letci byli opět výrazně růstově vyspělejší, ovšem herně vyčnívali pouze dva jejich hráči. Přesto, že medvíďata od počátku prohrávala a dotahovala skóre, podařilo se v druhé části zápasu našemu týmu zcela srovnat krok a 6 minut před koncem zápasu vyrovnala stav zápasu na 6:6. Bohužel hned při dalším střídání inkasovala v rozmezí jedné minuty dvě branky a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Po závěrečné siréně tak byl výsledek v náš neprospěch 7:10.

V posledním utkání se tak rozhodovalo mezi medvíďaty a hráči z Děčína o obsazení celkového třetího místa. Od počátku utkání se zápas vyvíjel dle not malých medvíďat. Mužstvo bojovalo, soupeře přehrávalo a dokázalo vsítit celkem 12 branek. Sami inkasovali až v samotném závěru utkání a tak si z turnaje z Letňan odváželi cenné bronzové medaile.   

Konečné umístění mužstev: 1. místo Letci Letňany B, 2. místo Letci Letňany A, 3. místo HC Berounští Medvědi, 4. místo HC Děčín