Turnaj Beroun 3. třída 24.1.2015

25.01.2015 16:17

Turnaje, konaném na domácí půdě se zúčastnilo celkem 8 mužstev. A a B tým Medvědů, A a B tým Černošič, A a B tým V. Popovic a dále tým z Mělníka a z Kralup nad Vltavou.

Mužstva Medvědů nastopila v nejsilnějším možném složení, ovšem na lavičku “B“ týmu byl nucenou změnou způsobenou zdravotní komplikací nominován muž ze všech nejpovolanější, zkušenostmi a vavříny ověnčený, Jan Fodor nejstarší. :-) Tato vynucená změna se ovšem na hráčích negativně vůbec neprojevila, naopak zkušenosti lodivoda se ve druhém, pro umístění v turnaji rozhodujícím utkání, ukázaly jako nejdůležitější a nejenom domácí diváci na zaplněných ochozech :-) toto utkání velice kladně ohodnotili. Ale hezky popořadě a tak, jak se vše na ledě událo.

K prvnímu utkání nastoupila Medvíďata „A a B“ týmu proti tradičnímu soupeři z Černošic. Oba dva souběžně hrané zápasy se od začátku vedly v režii domácího týmu, kdy ani jeden z nich nepřipustil překvapení a oba týmy Černošic s přehledem přehrál a to nejenom výsledkově, ale i herně. Hráči domácího týmu dokázali nastřílet soupeři 9 resp. 7 gólů a obdržet pouze 4 resp. 2 góly. Tedy začátek turnaje se oběma týmům vyvedl dle představ a proto do druhého, výrazně těžšího zápasu se oba týmy mohly opřít nejenom o dobrou hru ze zajištěné obrany, ale i o zisk prvních bodů do tabulky turnaje. Přestože zejména B tým nastupoval do druhého zápasu jako outsider a opět, jako je u našeho týmu zvykem, během prvních několika minut prohrával o tři góly, dokázal se morálně i herně zvednout, vyrovnat a v dramatické koncovce zápasu udržet těsné vedení o jeden gól v poměru 9:8 a nutno uznat, že vítězství zcela zasloužené. Hráči bojovali, napadali soupeřovu rozehrávku a bojovali o každý puk jako správní medvědi. Za povšimnutí stojí fakt, že naši hráčí a konkrétně B tým Kralupy v této sezóně porazil vůbec poprvé. „A“ tým hrál na druhé polovině kluziště o body se silným týmem Mělníku. Přesto, že se hráči snažili a bojovali do závěrečných sekund třetí třetiny, zápas nakonec prohráli, a to v poměru 4:6. O celkovém pořadí v turnaji tedy rozhodoval závěrečný zápas proti soupeři z V. Popovic. Hráči B týmu, vědomi si toho, že výhra jim zajistí celkové první místo, vtrhli do zápasu jako uragán. Podařilo se jim již v první třetině zajistit si solidní náskok o 4 góly. Ve druhé třetině tento náskok za přispění výborných zákrokům brankáře Vrbky navýšit o dalších osm, ve třetí v brankostroji pokračovat a se závěrečnou sirénou mít na kontě úctyhodných 17 zasahů. Nebýt faulu našeho hráče a úspěšně provedeného trestného střílení soupeře z V. Popovic mohl pohled na skóre vypadat ještě veseleji. :-)... Obdobně se vyvíjel zápas i v souběžně hraném utkání našeho A týmu. „A“ tým nepřipustil jakékoli překvapení a soupeře porazil v celkovém součtu 15:1.

Na závěr bych rád pogratuloval ke zcela zaslouženému prvnímu místu našehu B týmu a taktéž k druhému, neméně cennému místu našeho „A“ týmu.

Děkujeme všem hráčům, kteří se dnes turnaje účastnili a to nejenom z našich týmů, ale i z týmů našich soupeřů. Všichni dnes odvedli skvělou práci a potěšili srdíčka jak svoje tak všech fanoušků na stadionu. Takže ještě jednou moc děkujeme.