Příbram - o pohár starosty města Příbram - 3. místo

03.01.2015 10:00

    Dne 20.12.2014 se za účasti našich Medvíďat uskutečnil silně obsazený turnaj " O pohár starosty města " na ZS v Přibrami. Účastníky tohoto turnaje bylo celkem 8 mužstev rozdělených do dvou skupin. V naší skupině jsme se postupně střetli se Spartou Praha, Kobrou Praha a s Motorem České Budějovice. Po naprosto jednoznačném zápasu proti Spartě Praha, kdy především vstup do utkání rozhodl o dalším průběhu zápasu a kdy naše mužstvo během prvních tří střídání obdrželo tři góly a nenašlo v sobě sílu na zvrat a pozásluze prohrálo se obraz hry výrazně zlepšil. V druhém utkání s Motorem ČB Medvědi jednoznačně dominovali a výrazným způsobem zvítězili. Ve třetím zápase se rozhodovalo o tom, zda do vyřazovacích bojů půjdou Medvědi z druhého či ze třetího místa. V kabině byla před zápasem z malých medvíďat cítit nervozita, ale také zdravé odhodlání zvítězit. Toto se následně potvrdilo i na ledě, kdy naše mužstvo Kobru přehrálo a tím si zajistilo postup do vyřazovací části turnaje z druhého místa. 

    Po dopoledním programu, kdy se odehrála všechna utkání v základních skupinách čekal naše malé borce rozhodující zápas v boji o medailové příčky. Plni odhodlání a s vidinou dalších bojů o cené medaile nastoupila Medvíďata proti silnému protivníku z Plzně. Zápas byl od počátku v režii Medvíďat, která si již od prvních minut vytvořila výraznou herní převahu, kterou postupem času přemněnila na značný počet branek v síti soupeře. Převaze našeho týmu v poli odpovídal i počet faulů, kterými si soupeř pomáhal, z čehož pramenilo i velké množství samostatných nájezdů, ve kterých se většina našich hráčů nemýlí. Proto se také na konci utkání mohli všichni hráči s nefalšovanou radostí rozjet k tribuně svých fanoušků a společně s nimi oslavit postup mezi 4. nejlepší účastníky turnaje. Za zmínku stojí komická situace za stavu 2:0 pro naše, kdy došlo ke slovní výměně názorů mezi trenéry Plzně a rozhodčím, který po této opustil v průběhu první třetiny ledovou plochu a šel to tzv. rozdýchat do útrob ZS. Trenér Plzně si však svoji chybu uvědomil a rozhodčímu se rozhodl omluvit. Po téměř 5ti minutách se tak mohlo v zápase pokračovat.

    V boji o finále stála našemu týmu v cestě do té doby dominatní Slavia Praha. Výrazně silově i herně vyspělejší hráči Slavie nakonec svoji dominantní cestu turnajem potvrdili i proti našim a po zásluze o tři góly zvítězili a mohli se tak těšit na finále ve jménu pražských S, neboť v souběžně hraném utkání Sparta porazila o krůček Kobru Praha. O třetí místo jsme tedy hráli v ten den již podruhé s Kobrou. V tomto zápase naše mužstvo sebralo zbytky sil a od první třetiny bylo výrazně lepší a to jak v rychlosti bruslení tak v práci s pukem a v neposlední řadě i v taktickém pojetí hry a proto se po závěrečné siréně mohlo naplno rozjet veselí z vybojovaného a naprosto zaslouženého třetího místa. Takže medvědi a trenére děkujem. :-)

Celkové pořadí turnaje. 1. Sparta, 2. Slavia, 3. Medvědi, 4. Kobra, 5. Příbram, 6. Plzeň, 7. Motor ČB, 8. Tábor.